Дата
Адвокати команди «FEDOTOV&PARTNERS» у юридичній кооперації з адвокатами «JUSCUTUM» захистили інтереси клієнта – експортера електричної енергії

Автор статті

Адвокати команди «FEDOTOV&PARTNERS» у юридичній кооперації з адвокатами «JUSCUTUM» захистили інтереси клієнта – експортера електричної енергії та відстояли право не сплачувати на користь НЕК «УКРЕНЕРГО» за послуги з передачі електричної енергії під час здійснення експорту (Справа № 910/8188/21).

Обставини справи: з 2021 року НЕК «УКРЕНЕРГО» нараховувала на обсяг електричної енергії, що була експортована з енергосистеми України, тариф на послуги з передачі. Товариство – експортер звернулося з позовом до НЕК «УКРЕНЕРГО» з вимогою  припинити дії, спрямовані на нарахування послуг з передачі електричної енергії при здійсненні експорту електричної енергії та включення таких послуг до первинних документів, якими оформлюються послуги з передачі електричної енергії.

Господарський суд м. Києва повністю задовільнив позовні вимоги до НЕК «УКРЕНЕРГО», Північний апеляційний господарський суд залишив скаргу відповідача без задоволення та  Верховний Суд у складі колегії суддів Касаційного господарського суду закрив касаційне провадження. Адвокатами «FEDOTOV&PARTNERS» та «JUSCUTUM» було доведено, що нарахування послуг з передачі електричної енергії суперечило Закону України «Про ринок електричної енергії» Договору між експортером та НЕК «УКРЕНЕРГО» та Європейському енергетичному законодавству та практиці Європейського суду.

інші публікації